KTA MoBi

Fietsontrole door MoBicycletta

 

 

Schooljaar 2012-2013

 

 

Schooljaar 2011- 2012

Het KTA MoBi Gent – dé school voor mobiliteit en beweging – heeft een jarenlange traditie in het opleiden van jongeren in het studiegebied auto. In de specifieke studierichting Tweewielers en lichte verbrandingsmotoren (vanaf de 3de graad) leren de jongeren, naast sleutelen aan motorvoertuigen en bromfietsen ook het monteren, demonteren en afstellen van fietsonderdelen.

Omdat de leerlingen naast hun praktijk- en theorielessen en de stages, ook buiten de schoolmuren hun kennis en vaardigheden moeten leren omzetten in de praktijk, zetten ze samen met hun leerkrachten de mobiele fietsbrigade op.
Ze ontwierpen en monteerden zelf een bakfiets en een fietsbus (de fietsmobiel) waarmee ze buiten de school op stap konden.

Onder het motto: “veilig fietsen” krijgen de Gentenaars de kans hun fiets gratis te laten checken. Ze bekijken samen met de u, via een checklist, of alle onderdelen van uw fiets in orde zijn. Indien nodig worden er kleine herstellingen uitgevoerd.
Elke fiets krijgt achteraf een sticker als bewijs van controle.

U kan de fietsbrigade op vrijdag 27 april en vrijdag 4 mei vinden aan het Sint-Pietersstation van 13 uur tot 16 uur en maandag 7 mei op de Korenmarkt van 10 uur tot 14 uur waar voorbijrijdende fietsers hun fietsen gratis kunnen laten controleren.